Świąteczna sałatka z krabem


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Bądź pierwszy)
Loading...

Co potrzeba?

  • paczka makaronu ryżowego;
  • puszka mięsa kraba lub paczka paluszków krabowych (najlepiej takich bez glutaminianu sodu);
  • pestki z owocu granatu;
  • czerwona papryka;
  • 1/4 szklanki suszonej żurawiny pokrojonej na mniejsze kawałki;
  • 3 łyżki sosu do sajgonek;
  • 1 łyżka soku z cytryny,
  • 3 łyżki marynowanego imbiru do sushi (niekoniecznie)

 

Udostępnij przepis: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Przystawka ta może wydawać się nieco ekscentryczna, niemniej od kilku lat jest sałatkowym przebojem, który szczególnie zasmakował mojej Siostrze – naszemu rodzinnemu niejadkowi.

 

Jak to się robi?

Makaron ryżowy zalewamy wrzątkiem odstawiamy na 3 minuty. Odcedzamy i kroimy na krótsze części. Paluszki krabowe, paprykę i imbir kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy żurawinę i granat. Całość doprawiamy sosem do sajgonek i sokiem z cytryny, następnie łączymy z makaronem.

Sałatkę podajemy schłodzoną. Dobrze smakuje także z dodatkiem kukurydzy i natki pietruszki.

Smacznego życzy WOLNA KUCHNIA

Udostępnij przepis: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn



Odpowiedz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć tych tagów i atrybutów HTML :

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Bądź pierwszy)
Loading...