Śniadanie z jajami – prosta pasta jajeczna do kanapek


wiosenna pasta jajeczna
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Bądź pierwszy)
Loading...

Co potrzeba?

  • 4 jajka ugotowane na twardo,
  • 2 czubate łyżki majonezu (najlepiej Majonezu Kieleckiego),
  • 1 łyżeczka łagodnej musztardy,
  • puszka kukurydzy,
  • 3 łyżki grubo posiekanego szczypioru i cebulki dymki,
  • świeżo zmielony pieprz,
  • sól
  • kiełki lucerny (rzeżuchy lub kiełki brokułu)
Udostępnij przepis: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Jak to się robi?

Wystudzone jajka kroimy w grubą kostkę (ok. 0,5 mm), łączymy z odsączoną kukurydzą, szczypiorem, wypłukanymi i odsączonymi kiełkami. Całość polewamy majonezem połączonym z musztardą i szczyptą pieprzu i lekko schładzamy w lodówce. Podajemy z ulubionym pieczywem. Proporcje wystarczą na śniadanie dla 4 osób.

Smacznego życzy WOLNA KUCHNIA

Udostępnij przepis: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn



Odpowiedz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć tych tagów i atrybutów HTML :

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Bądź pierwszy)
Loading...