Śniadanie z jajami – pasta do kanapek z makrelą i kaparami


pasta z makreli z kaparami i selerem naciowym
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Bądź pierwszy)
Loading...

Co potrzeba?

  • 4 jajka ugotowane na twardo,
  • 2 łyżki majonezu (najlepiej Majonezu Kieleckiego),
  • jedna nieduża wędzona makrela,
  • 2 kiszone ogórki,
  • 2 odnoga selera naciowego,
  • łyżka kaparów,
  • pół puszki kukurydzy (iekoniecznie)
  • pęczek posiekanego szczypiorku
  • świeżo zmielony pieprz,
  • sól.
Udostępnij przepis: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Jak to się robi?

Wystudzone jajka kroimy w grubą kostkę (ok. 0,5 mm), łączymy z odsączonymi kaparami i kukurydzą. Makrelę obieramy, usuwamy ości. Selera i ogórki kroimy w centymetrowe słupki i dodajemy do pasty. Całość polewamy majonezem, posypujemy szczypiorem i mocno schładzamy w lodówce. Podajemy z ulubionym pieczywem. Proporcje wystarczą na śniadanie dla  ok. 4 osób.

Smacznego życzy Wolna Kuchnia

Udostępnij przepis: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn



2 osoby skomentowały “Śniadanie z jajami – pasta do kanapek z makrelą i kaparami

Odpowiedz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć tych tagów i atrybutów HTML :

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Bądź pierwszy)
Loading...