Jesienny koktajl z jeżyn i buraka


koktajl z jeżynami - wolnakuchnia.pl
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Bądź pierwszy)
Loading...

Co potrzeba?

  • szklanka jeżyn (owoce można pomieszać z malinami),
  • obrane słodkie jabłko (np. Delikates),
  • pół szklanki soku wyciśniętego z czerwonego buraka (można też użyć soku jednodniowego),
  • do smaku można ewentualnie dosłodzić: miodem, cukrem brązowym, ksylitolem lub świeżym listkiem stewii
Udostępnij przepis: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Jeżyny są znane od czasów prehistorycznych, ślady tych owoców były znajdywane przez archeologów w wykopaliskach. I choć sezon na nie trwa krótko, spróbujcie dodać do koktajlu tych leśnych, nazbieranych np. przy okazji grzybobrania.

Jak to się robi?

Składniki zmiksować w blenderze, natychmiast podawać.

Smacznego życzy WOLNA KUCHNIA

Udostępnij przepis: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn



Jedna osoba skomentowała “Jesienny koktajl z jeżyn i buraka

Odpowiedz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć tych tagów i atrybutów HTML :

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Bądź pierwszy)
Loading...