Jak zrobić zielony koktajl aby był pyszny za każdym razem?


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 głosy, średnia: 4,67)
Loading...

 

Load More
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

 

Udostępnij przepis: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Oto 4 proste zasady, dzięki którym Wasze koktajle polubi niejadek, mięsożerca oraz łasuch, który mógłby jeść słodycze nawet przez sen.

  1. Do każdego zestawu zielonych warzyw na smoothie dodawajcie albo banana, albo połówkę awokado lub 3- 4 sparzone wrzątkiem daktyle. Dzięki temu zrównoważymy smak i konsystencję napoju (nie będzie się rozwarstwiał).
  2. Szukajcie własnych proporcji i koktajlowych smaków trzymając się zasady, że jednorazowo miksujemy warzywa i owoce w tym samym kolorze. Dzięki temu nie wyjdzie Wam w szklance niespodzianka w kolorze szarej brei.
  3. Dodawajcie do koktajli cynamon, kardamon, świeży lub proszkowany imbir. Dzięki przyprawom korzennym przyśpieszy Wasz metabolizm i łatwiej będzie pozbyć się zbędnego tłuszczyku.
  4. Koktajl z każdą minutą traci składniki odżywcze, więc jeśli chcecie go wypić później najlepiej od razu przelać go do szklanej butelki, tak aby zapełnił całą jej pojemność. Im mniej zostawimy powietrza w środku tym koktajl mniej się utleni i zachowa więcej witamin.

Składniki na zielony koktajl – smaczny za każdym razem

  • szklanka świeżych zielonych warzyw liściastych (w równych proporcjach szpinak, jarmuż, roszponka)
  • ½ pęczka świeżej natki pietruszki
  • ½ małej cukinii
  • 1 szklanka soku jabłkowego (świeżo wyciśniętego, ale może być także tłoczony: najlepiej jest unikać soków w kartonach z koncentratu)
  • 1 mały banan
  • 1 cienki plasterek świeżego imbiru

Wszystkie liście dokładnie myjemy. Z liści jarmużu dodatkowo usuwamy twardą łodygę.  Do blendera wlewamy sok, dodajemy imbir, natkę i warzywa. Miksujemy na najwyższych obrotach i niezwłocznie wypijamy.

 

Udostępnij przepis: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn



Odpowiedz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć tych tagów i atrybutów HTML :

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 głosy, średnia: 4,67)
Loading...