Gruszkowy koktajl ze świeżym imbirem


koktaj gruszkowy ze świeżym imbirem - wolnakuchnia.pl
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 głosy, średnia: 3,00)
Loading...

Co potrzeba?

  • 2 dojrzałe gruszki,
  • 2 płaskie łyżeczki pszennych lub żytnich otrębów,
  • 1 banan,
  • sok z połowy cytryny,
  • pół szklanki wody (najlepiej mineralnej),
  • 1 cm świeżego imbiru (obranego i startego na tarce)
  • zamiast cukru 1 łyżka miodu lub łyżeczka stewii (niekoniecznie)
Udostępnij przepis: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Każdy z nas lubi klapsy – najsłynniejsze polskie gruszki. Co prawda sezon na nie jest jest bardzo krótki, ale przez długie jesienno – zimowe miesiące pozostają z nami Lukasówki, Komisówki czy Konferencje. Gdy „znudzi” się Wam gryzienie ich na surowo, zmiksujcie gruszkę razem z innymi dodatkami i podajcie w szklance na przykład na śniadanie. Znów zapachnie latem…

Jak to się robi?

wszystkie składniki zmiksować w blenderze, podawać tuż po przygotowaniu,

Udostępnij przepis: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn



Odpowiedz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć tych tagów i atrybutów HTML :

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 głosy, średnia: 3,00)
Loading...