FIT ciastka kakaowe z fasoli – lepsze jak brownie


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Bądź pierwszy)
Loading...

Składniki (na ok. 10 -15 średnich ciasteczek)

  •  1 ½ szklanki ugotowanej czerwonej fasoli (ja użyłam adzuki, ale może być także zwykła fasola z puszki)
  • 4 łyżki masła orzechowego
  • 3 łyżki kakao
  • 6 łyżek ksylitolu
  • 2 łyżki siemienia lnianego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • ¼ szklanki wody (mleka krowiego lub roślinnego)
  • Do dekoracji: siemię lniane, migdały, nerkowce
Udostępnij przepis: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Aż trudno uwierzyć, że smakują jak brownie a są bez  cukru i tłuszczu. Sycące, odrobinę ciągnące i pełne głebokiego kakaowego smaku. Idealna przegryzka bez wyrzutów sumienia.

 

  1. Piekarnik nastawiamy na 180 stopni.
  2. Siemię lniane i ksylitol miksujemy na proszek.
  3. Dodajemy fasolę, masło orzechowe, proszek do pieczenia i kakao miksujemy aż do powstania gładkiej masy. W trakcie miksowania dodajemy wodę aby łatwo było połączyć składniki.
  4. Masę odstawiamy na 15 minut. Następnie na blaszce wyłożonej papierem formujemy ciastka (można użyć łyżki lub rękawa cukierniczego).
  5. Dekorujemy dodatkami i pieczemy 25 minut.

Smacznego życzy WOLNA KUCHNIA

*****

Przepis inspirowany blogiem ervegan

Udostępnij przepis: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn



Odpowiedz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć tych tagów i atrybutów HTML :

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Bądź pierwszy)
Loading...